RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Як не замерзнути взимку: дев'ять способів обігріти квартиру без опалення

Цьогоріч температурний режим в оселях доведеться знизити через можливі проблеми з опаленням. Тому, як кажуть, варто приготувати сани хоча б восени, якщо не зробити це влітку.

"Апостроф" ділиться порадами, як зберегти тепло взимку.

Розкриті штори

Удень штори мають бути розкриті, щоб сонячне світло обігрівало кімнату, а вночі варто щільно завішувати вікна так, щоб штори не перегороджували шлях тепла від батарей. На вікна можна вішати навіть ковдри.

Пухирчаста плівка

Таку плівку можна просто прикріпити до вікна: намочити скло водою і притиснути плівку. Це допоможе знизити тепловтрату до 50%, однак спосіб буде ефективний лише для вікон з одинарним склом.

Утеплення поверхні

Взимку варто постелити килими на підлогу, а на дивани постелити теплі пледи, ковдри, покривала з щільного текстилю, щоб тепло зберігалося довше. Без текстилю кімната охолоджується за 1-2 години, а з ним приміщення тримає тепло до 5 годин.

Фольга між батареєю і стіною

Тепловідбивний екран можна зробити з будівельної фольги, прикріпленої до пінопласту.

Горщик над свічкою

Знадобиться керамічний горщик і свічка, за допомогою яких можна зробити обігрівач, але важливо не накривати свічку повністю, аби вона не погасла.

Вентиляція

Якщо в оселі є достатньо джерел для надходження свіжого повітря, то рекомендується перекрити вентиляцію магнітною кришкою.

Кухонні прилади

Кухонні прилади, які використовують електроенергію чи газ, дають багато тепла при використанні. Наприклад, холодильник і газова плита можуть значно підвищити температуру в квартирі. Якщо є індукційна плита, то слід поставити на неї велику каструлю з водою, і випаровування рідини прогріє і зволожить приміщення.

Вентилятор та батарея

Щоб пришвидшити циркуляцію теплого повітря в кімнаті, можна приставити до батареї вентилятор. Однак надійніше буде увімкнути стельовий - він віджене тепле повітря, яке накопичилось біля стелі, ближче до підлоги.

Побутові методи

Серед найпростіших методів зігрітися взимку почесне місце займає термобілизна - вона чудово зберігає тепло тіла. Також допоможе грілка або пластикові пляшки з гарячою водою, які нагріють ліжко чи ваші ноги.

Раніше "Апостроф" повідомляв, чим українцям варто запастися на зиму.