RU  UA

Відкриваються нові можливості: у ЗСУ пояснили важливість знищення ППО противника на півдні

Українським Збройним силам перед повноцінним наступом на півдні важливо спочатку знищити російські засоби протиповітряної оборони.

Про це в ефірі Апостроф ТV розповів речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.

За його словами, противник зосередив на півдні та на сході країни, а також в Криму надзвичайно багато засобів ППО, зенітно-ракетних комплексів, різного типу малої, середньої та великої дальності.

ЗСУ планомірно знищують ворожі засоби протиповітряної оборони західною надзвичайно високоточною реактивною артилерією, а також протирадіолокаційними ракетами, які адаптували до українських винищувачів.

"Таким чином, цими засобами і артилерією ця ППО потроху знищується і проріджується. Знищивши ППО, відкриються нові можливості для нових дій авіації, що в свою чергу дасть нові можливості наступальним діям, контрнаступальним діям нашим наземним військам", - зазначив Юрій Ігнат.

Нагадаємо, що 29 серпня Збройні сили України вдарили по ворожій станції спостереження протиповітряної оборони біля окупованого Мелітополя Запорізької області.

Раніше повідомлялося, що США оголосило про новий пакет додаткової військової допомоги Україні, до якої входять дві системи протиповітряної оборони NASAMS.