RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Україна повернула майже 600 людей із полону: що відомо

Керівник Національного інформбюро Олександр Смирнов заявив, що Україна повернула з Росії з полону майже 600 людей, більшість з яких українські захисники, а також близько сотні мирних жителів.

Про це Смирнов повідомив в етері телеканалу "Еспресо".

"На сьогодні повернуто з полону майже 600 людей - це близько 100 цивільних й решта військових. Щодо депортованих, то з одного боку цифри дуже жахливі, з іншого боку, немає точних цифр, тому що ми не маємо доступу до території агресора, відповідно, є цифри, які повідомляє сам агресор - це понад 3 млн людей примусово депортованих людей на їхню територію, з них близько 600 тисяч дітей", - наголосив він.

Глава Національного інформбюро зауважив, що дуже складно повертати людей до України з території держави-терориста. Наразі верифіковано понад 30 тисяч дорослих українців та близько 7 300 дітей. Вони тікають з Росії самотужки або через Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, а також індивідуальне повернення дітей. Зокрема, на даний момент повернули до України 53 дитини.

Раніше ми писали, що в Україну надійшла перша партія листів від українських військових, які перебувають у російському полоні. Інформаційне бюро Мінреінтеграції невдовзі передасть їх рідним.