RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Зарплати медиків в Україні зросли у півтора рази: Мінфін назвав цифри

У липні Уряд отримав грант $1,7 млрд від США, який спрямовано на оплату медичних послуг за програмою медичних гарантій, що сприяло своєчасній виплаті заробітної плати медпрацівникам та навіть збільшити її.

Як інформує Міністерство фінансів з посиланням на дані Національної служби здоров’я, у першому півріччі поточного року середня заробітна плата лікарів становила 21 тис. грн, що у 1,5 раза більше, ніж у 2021 році. Зарплата ж середнього медичного персоналу у відповідному періоді становила близько 15 тис. грн, що на 34% більше, ніж у 2021 році.

Найвищу середню заробітну плату отримують в закладах екстреної медичної допомоги: лікарі – 27 тис. грн, середній медичний персонал – 20 тис. гривень.

На 2022 рік, станом на 01 серпня, обсяг видатків на охорону здоров’я за загальним та спеціальним фондом становить у цілому за зведеним бюджетом 228,6 млрд грн. Видатки загального фонду державного бюджету разом з трансфертами за 8 місяців здійснено в обсязі 106,8 млрд грн (83,3% до плану на січень ‒ серпень, або 55,7% до річного плану), повідомляють у відомстві.

Нагадаємо, як раніше інформував "Апостроф", регіонально найвищі зарплати лікарів у Дніпропетровській, Кіровоградській, Миколаївській та Херсонській областях, а медсестер - у Донецькій, Миколаївській, Полтавській областях та в Києві.