RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

"Польський" - на черзі: в Україну прибули БПЛА Bayraktar, куплені українцями та литовцями

В Україну вже доставили три безпілотні апарати Bayraktar TB2, які турецька компанія Baykar Makina пообіцяла безкоштовно передати Києву в рамках проекту "Народний Байрактар".

Про це, як повідомляє Укрінформ, розповів генеральний директор Baykar Makina Халюк Байрактар під час Міжнародної виставки оборонної промисловості (MSPO 2022) у місті Кєльце в Польщі.

Турецький підприємець зазначив, що в Україну вже поставили як Bayraktar з литовської акції, так і три безпілотники Bayraktar з акції "Народний Байрактар", яку ініціював волонтер Сергій Притула.

Халюк Байрактар наголосив, що Україна потерпає від безпідставної агресії, відтак багато людей мобілізувалися і підтримали акцію зі збору коштів на купівлю турецьких безпілотників.

Він зауважив, що турецька компанія теж хотіла долучитися до цієї акції, тому було прийнято рішення не брати за них грошей.

Нагадаємо, що поляки місяць тому зібрали 5 млн доларів на Bayraktar для Збройних Сил України, але Baykar Makina також вирішила подарувати і цей безпілотник.