RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

Втеча родини Портнових: спочатку втік син, а потім батько - розслідування

Син одіозного проросійського діяча Андрія Портнова – Ігор Портнов, якому 29 років, у березні виїхав з України у напрямку Польщі.

Офіційною підставою стало подання від ГО "Народна самооборона" на внесення у систему "Шлях" для подальшого ввезення гуманітарної допомоги. Про це йдеться у розслідуванні "Схеми" проекту "Радіо Свобода".

Дозвіл на виїзд Ігора Портнова діяв впродовж місяця. Однак досі він не повернувся та не коментував причини виїзду та свою відсутність. Також з ним кордон перетнув 23-річний Іван Поддубнов, який є племінником Андрія Портнова. Він також не повернувся в Україну станом на 6 вересня.

Сам Андрій Портнов виїхав з України 3 червня 2022 через пропускний пункт у Закарпатській області "Чоп (Тиса)" і не повернувся. Також невідоме його нинішнє місцезнаходження.

Андрій Портнов відомий в якості російського агента під прізвиськом "Казбек", якого вважають "архітектором" російської окупації Криму. З 2021 Андрій Портнов знаходиться під санкціями США. З 27 серпня до 5 жовтня 2018 Портнов керував проросійським телеканалом NewsOne. Проект UkraineWorld від Internews Ukraine у дослідженні 2020 встановив, що Портнов активно намагався дискредитувати українську Революцію Гідності та подальші проєвропейські реформи в країні, а також просувати антизахідні програми, залучаючи до цього інтернет-ботів.

Також журналістське розслідування довело, що родина Портнова володіє нерухомістю в Москві спільно з друзями керівника російського МЗС Сергія Лаврова.

Таким чином, є підстави вважати, що родина Андрія Портнова як і він сам, цілеспрямовано покинули Україну, аби уникнути відповідальності за свою антидержавну та проросійську діяльність.