RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Заливатиме три дні: на Україну насуваються потужні грози, карта та дати

В Україні очікуються потужні осінні зливи упродовж трьох днів. Дощитиме 10, 11 та 12 вересня.

Про це свідчить інформація погодного радара Ventusky.

За прогнозом фахівців, 10 вересня вдень на заході (Закарпатті та Прикарпатті), частково у центрі та на півдні країни (Одеська та Миколаївська області) очікуються дощі. У Карпатах прогнозують дощі з грозами. На решті території - без опадів.

Під вечір дощові хмари охоплять північний захід та північ. На заході зливи з грозами продовжаться на Закарпатті, невеликі дощі можливі на Львівщині, більш сильні - на Тернопільщині, Рівненщині, а також Хмельниччині, Вінниччині. Зливи очікуються у Житомирській, Київські, частково Чернігівській областях. Продовжать йти дощі у центрі та на півдні.

Вранці 11 вересня сильні дощі із грозами прогнозують у центрі (Кропивницький, Черкаси, Полтава) та на півдні (Одеса, Миколаїв), дощитиме на півночі (Чернігів, Суми) та частково на сході (Харків, Дніпро).

Вдень дощові хмари перемістяться з півночі далі на схід. Зливи триватимуть у центрі, частково на сході та півдні. Так само дощитиме у Львівській, Рівненській областях, на Київщині. На решті території - буде сухо та похмуро.

Під вечір на заході дощі посиляться, охоплять Житомирщину та Київщину. У центрі та півдні інтенсивність знизиться. Проте сильні зливи почнуться на сході країни.

12 вересня вранці у західних областях, на Київщині та Чернігівщині очікуються помірні дощі, дощі з грозами пройдуть у центрі країни та частково на півдні (Одеська, Запорізька області), а також на сході (Донецька область).

Протягом дня зливи посиляться у центрі, на півночі та на півдні країни. Дощитиме на сході у Донецькій та Луганській області, на північному заході - у Тернопільській, Рівненській, Хмельницькій, Житомирській, а також Вінницькій областях.

13 вересня вранці ще трохи дощитиме в центрі та на сході, а вдень буде сухо.

Нагадаємо, що 7 вересня в деяких регіонах спостерігалися заморозки й на ґрунті та в повітрі.