RU  UA  EN

Субота, 25 травня
  • НБУ:USD 39.75
  • НБУ:EUR 42.80
НБУ:USD  39.75
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 травня

24 травня

Всі новини

До 40% убитих та поранених: ПВК окупантів зазнають суттєвих втрат, зведення Генштабу

Розпочалася 196-та доба повномасштабної російсько-української війни, у якій зараз головне завдання ворога - встановити контроль над територією Донецької області, утриманні тимчасово захоплених районів Херсонської, частини Харківської, Запорізької та Миколаївської областей.

Про оперативну інформацію щодо російського вторгнення станом на ранок 7 вересня повідомили в Генштабі ЗСУ.

"З високою інтенсивністю ворог веде повітряну розвідку БпЛА, продовжує вживати заходів щодо покращення логістичного забезпечення своїх військ. Зберігається подальша загроза авіаційних та ракетних ударів по всій території України. Протягом минулої доби ворог завдав понад 7 ракетних та 25 авіаційних ударів по військових та цивільних об’єктах на території України. Для цього здійснив до 20 літаковильотів. Зокрема, постраждала інфраструктура в районах населених пунктів Харків, Великі Проходи, Білогірка, Костромка, Сухий Ставок та Безіменне", - зазначили в Генштабі.

Волинський і Поліський напрямки

Без значних змін.

Сіверський напрямок

Мінометні обстріли в районах населених пунктів Гай Чернігівської області та Волфине, Запсілля, Манухівка і Стукалівка Сумської області.

Харківський напрямок

Обстріли у районах населених пунктів Прудянка, Чорноглазівка, Миронівка, Великі Проходи, Руська та Черкаська Лозова, Руські та Черкаські Тишки.

Слов'янський напрямок

Ворожі обстріли Слов'янська, Великої Комишувахи, Долини, Краснопілля, Дмитрівки, Довгенького.

Краматорський напрямок

Ворог обстрілював райони Тетянівки, Кривої Луки, Спірного, Веселого та Григорівки.

Бахмутський напрямок

Російські окупанти обстрілювали із мінометів, танків, ствольної та реактивної артилерії у районах населених пунктів Бахмутське, Соледар, Бахмут, Нью-Йорк, Зайцеве, Весела Долина, Майорськ та Яковлівка.

Авдіївський напрямок

Обстріляно Авдіївку, Опитне, Водяне, Тоненьке та Первомайське.

Новопавлівський напрямок

Ворог не вів активних наступальних дій, однак наніс вогневі удари в районах Мар’їнки, Красногорівки, Новомихайлівки, Вугледара, Солодкого, Шевченко, Золотої Ниви, Павлівки та Времівки;

Запорізький напрямок

Російські окупанти задіяли міномети, ствольну та реактивну артилерію по районах населених пунктів Новоандріївка, Малі Щербаки, Мала Токмачка, Щербаки, Білогір’я, Новопіль, Вільне Поле та Шевченко.

Південнобузький напрямок

Ворог здійснював обстріли із ствольної та реактивної артилерії вздовж всієї лінії зіткнення; вів повітряну розвідку БпЛА - здійснив 34 вильоти.

"Приватні воєнні компанії, що діють на тимчасово захоплених територіях, зокрема, в населеному пункті Олександрівка Харківської області, зазнають суттєвих втрат. Окремі підрозділи нараховують понад 40 відсотків важкопораненими та вбитими. Тіла багатьох загиблих не ідентифікуються та рахуються як зниклі безвісті", - додали в Генштабі.

Водночас українські військові вдало відбивають атаки ворога в районах населених пунктів Григорівка, Зайцеве, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Весела Долина та Опитне. Тільки протягом доби ЗСУ здійснили 27 ударів та знищили склад боєприпасів, завдали ураження по майже 40 опорних пунктах та місцях скупчення живої сили і техніки.

Зокрема, підрозділи ППО ЗСУ за добу знищили:

  • літак Су-25,
  • вертоліт Ка-52,
  • БпЛА,
  • п’ять крилатих ракет типу "Х-101".

"Ракетні війська та артилерія наземних угруповань військ продовжують виконувати завдання з вогневого ураження живої сили та бойової техніки, контрбатарейної боротьби, порушення системи управління та логістичного забезпечення противника.

Загалом, в результаті вогневого впливу завдано ураження по 7 пунктах управління і 13 об’єктах зосередження живої сили противника. У зону ураження потрапили радіолокаційні станції та станції зв’язку, мостові та понтонна переправи, 3 склади боєприпасів та паливо-мастильних матеріалів різного рівня - тим самим значно знижено бойові та логістичні спроможності окупантів", -резюмували в Генштабі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ЗСУ знищили міст та переправу під Херсоном.