RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Григорій Козловський розповів про допомогу у підготовці військовослужбовців до холодів: на Львівщині готують для ЗСУ 500 буржуйок

Президент ФК "Рух" Григорій Козловський передав двом львівським бригадам 6 військових вантажівок, екскаватор, сітки та 20 рацій, а також на його кошти виготовили півтисячі буржуйок, які незабаром вирушать на передову.

Про це пише ТСН.

"Літо закінчилося, нам потрібно готуватися до зими. Розуміємо, що бойові дії триватимуть у холодну пору року. Нам потрібно зробити все, щоб наші славні захисники та захисниці України мали можливість перебувати у теплі. Вони мають берегти здоров'я та зберігали здоровий дух, щоб бити орків і гнати їх в оркостан. Власник "Львівської шкарпеткової кооперативи" Петро Соболь розробив методику виготовлення буржуйок, що легко перевозяться по різних позиціях у легковому автомобілі. Ми хотіли б поділитися цим досвідом з іншими волонтерами. На сьогоднішній день ми вже придбали таких 500 буржуйок. Хотіли б поділитися цим досвідом з іншими волонтерами. Якщо робити таку буржуйку з нових матеріалів, то її вартість складе близько 9000 грн, Петро знайшов можливість, щоб робити це за 3200 грн. Це втричі дешевше. Також на цій буржуйці наші хлопці матимуть змогу закип'ятити воду, приготувати їжу. У цих буржуйок пряма тяга, щоб чадний газ не потрапив до приміщення, де будуть наші військові, адже багато таких буржуйок будуть розташовані нижче рівня землі. Отже, у плані безпеки – це правильне рішення. Таким чином, хотіли б висловити подяку нашим славетним захисникам та захисникам. Нам потрібно обов'язково перемогти заклятих орків, швидше їх прогнати з нашої святої землі", - розповів Григорій Козловський.

Буржуйки на замовлення президента "Рух" виготовили на території "Львівської шкарпеткової кооперативи".

"Ми не зупиняли діяльність нашого підприємства з початку повномасштабної війни в Україні... Був запит від волонтерів на буржуйки. Ми домовилися зі Львівелектротрансом. Вони нам віддали старі демонтовані опори, саме з них було виготовлено першу партію буржуйок, які вже у березні були на передовій. Ми знову заходимо в період холодів, і потрібно відновлювати виробництво буржуйок. Таку буржуйку, яку ми виробляємо, можна уніфікувати на позиціях, ми її спеціально не нарощували додатковими агрегатами. Кожен уже зможе модернізувати буржуйку, як захоче на місці дислокації", - прокоментував Петро Собол.

Раніше коштами Григорія Козловського на потреби ЗСУ було придбано 250 артилерійських планшетів, 2 мультифункціональні навчальні комплекси, 70 радіостанцій, 50 генераторів, близько 2 тисяч саперних лопаток, сотні болгарок, ноутбуків і планшетів, мінівен, а також капітально відремонтовані автомобілі.