RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Жодних заборон на виїзд з 1 жовтня: військовий облік для жінок в Україні перенесли на рік

Заборони на виїзд українок за кордон із 1 жовтня не буде. Постановку жінок відповідних професій/спеціальностей на військовий облік відклали на рік – до 1 жовтня 2023 року.

Про це повідомляється Facebook-сторінці Міністерства оборони України.

Зазначається, що у парламенті на рівні профільного комітету Верховної Ради доопрацьовується проект Закону "Про внесення змін до статті 1 Закону України "Про військовий обов'язок та військову службу". Міноборони запропонувало зробити військовий облік для жінок добровільним.

"Водночас, розуміючи, що законотворчий процес є тривалим, паралельно Міноборони, в межах повноважень, підготувало наказ, яким у черговий раз відстрочив термін взяття жінок відповідних професій/спеціальностей на військовий облік ще на рік - до 1 жовтня 2023 року. Відповідний наказ сьогодні, 6 вересня, підписав міністр оборони Олексій Резніков", - йдеться у повідомленні.

Заступник міністра Ганна Маляр наголосила, що цей наказ не змінює норми чинного законодавства, але він дозволить парламенту доопрацювати та внести зміни до законодавства, щоб урегулювати це питання.

За її словами, після ухвалення відповідних змін до законодавства щодо добровільності взяття на жінок на військовий облік, необхідності знову і знову відкладати терміни наказами Міноборони більше не буде.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Генштаб заявив, що не потребує, щоб усіх жінок певних спеціальностей примусово ставили на облік.