RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Польща почала видавати українцям нові візи: хто може отримати

Польща з 7 вересня почала видавати громадянам України та Білорусі, які перебувають у цій країні, нові візи. Набули чинності нові візові правила для українців та білорусів.

Про це інформує Schengenvisainfo.com.

Зазначається, що їм доведеться заповнювати нову форму заяви. Однак не всі громадяни України та Білорусі матимуть право оформити національну візу.

Візи без виїзду з країни видаватимуть тим громадянам Білорусі, які потребують візу з гуманітарних міркувань чи для роботи (йдеться про водіїв міжнародних автоперевезень чи некомерційних міжнародних автоперевезень).

Українці ж також можуть подати заяву на отримання візи в Польщі для роботи водієм у міжнародних автомобільних перевезеннях, некомерційних міжнародних перевезеннях, пілотом цивільного літака (інші члени екіпажу).

В уряді Польщі пообіцяли невдовзі надати додаткову інформацію про процедуру та місце подання заяви на отримання візи.

МВС країни займатиметься цими питаннями, надаючи послуги через приватну посередницьку компанію.

Рішення влади пов'язане з кризою, що назріває в транспортних компаніях - багатьом міжнародним перевізникам загрожувало банкрутство до кінця року через те, що у їхніх українських водіїв закінчувався термін дії віз.

Нагадаємо, що у Польщі, куди з початку повномасштабної війни в Україні в'їхало 6 мільйонів українських біженців, закривають програму обміну гривень на злоті.