RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Байден схвалив новий пакет військової допомоги для України: що до нього входить

Президент США Джо Байден схвалив виділення Україні нового пакету військової допомоги у розмірі 675 мільйонів доларів. Сполучені Штати більше не хвилює реакція Кремля на їхню військову допомогу нашій країні.

Про це повідомив глава Пентагону Ллойд Остін.

"Вчора президент схвалив новий транш допомоги Україні, який оцінюється в 675 мільйонів доларів", - сказав він під час виступу на п'ятій зустрічі у форматі "Рамштайн" у Німеччині.

У новий пакет увійдуть більше снарядів для артилерійських ракетних установок HIMARS, які українські військові використовували для точного наведення на цілі російських військ, раніше писав Washington Post.

Окрім снарядів, у цьому пакеті допомоги США передадуть Україні транспортні засоби та інше обладнання для армії.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак у своєму Telegram-каналі підтвердив виділення нового пакету допомоги від США та подякував союзникам.

Як повідомляв "Апостроф", керівник окружного відділення республіканської партії у Нью-Йорку Борис Пінкус розповів, що чергова зустріч Контактної групи у форматі "Рамштайн" 8 вересня стане для України вирішальною. Американські політики очікують на критичні та дуже важливі історичні моменти в українській історії.