RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Накопичувати на пенсію можна буде з дитинства: що вирішила Рада

Влада хоче дозволити українцям добровільно відраховувати внески у Пенсійний фонд із 16-річного віку. Відповідний законопроєкт пройшов перше читання у Верховній Раді.

Про це свідчить інформація на парламентському сайті.

Йдеться про законопроєкт № 7649. У разі його ухвалення у цілому - громадянам дозволять самостійно сплачувати Єдиний соціальний внесок для свого страхового стажу.

Також внески можна буде робити не тільки за себе, а й за родичів. Передбачається також сплата знеособлених благодійних внесків, адресованих певному пенсіонеру.

70% внеску направлятиметься для виплати пенсіонеру, а 30% - до солідарної системи ПФУ.

Як зауважила ініціаторка даного законопроєкту, народна депутатка від "Слуги Народу" Леся Забуранна, договори про добровільну сплату страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування можна буде укладати в електронній формі через портал "Дія" чи сайт електронних послуг Пенсійного фонду.

"Особа має право самостійно визначити розмір страхових внесків, періодичність та строки їх сплати", - зауважили вона.

Зазначається, що торік договори про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування уклали 6,8 тисячі осіб (сплачено понад 106 млн грн), цьогоріч — близько 4 тисяч осіб.

Раніше ми писали, що Міністерство соціальної політики повернеться до теми впровадження накопичувальної пенсійної системи.