RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Не варто вірити у дива: як українських водіїв обманюють на АЗС із паливом

В Україні погіршилися якість палива на АЗС з початком повномасштабної війни. Наприклад, бензин А-95 продають на ринку зі значними відхиленнями від норми, а зараз водії помітили й низьку якість дизпалива.

Про це повідомив експерт паливного ринку, директор ООО "Консалтинговая группа А-95" Сергій Куюн для OBOZREVATEL.

Водіям не варто сподіватися, що в реаліях сучасного ринку палива вони можуть купити якісні бензин чи ДП з дисконтом у 8-10 гривень. Аналізи бензину А-95 показують погані результати його якості.

"Вийшло дослідження Інституту споживчих експертиз, вони зробили аналізи на півтора десятках заправних станцій, і картина дуже сумна. Половина 95-го бензину виявилась не просто з відхиленням, а з такими відхиленнями, які я вже не бачив багато років. Це говорить про те, що навіть якість фальсифікатора знизилась… Бензин – це взагалі тема найбільш проблемна, але є вже нарікання на дизпальне, а це взагалі щось дуже нове", - сказав Куюн.

Така ситуація пояснюється відсутністю контролю на ринку палива України. Найближчим часом це навряд чи зміниться у кращу сторону. Тому слід ретельно обирати АЗС і паливо, щоб не зіпсувати ним автомобіль.

"Тому я хочу закликати всіх водіїв бути пильними, не вірити в ті дива, що хтось торгує на 10 гривень дешевше, не вірити, що буває нормальна якість за таку низьку ціну. Я навіть не уявляю собі, дивлячись на ці аналізи, на вміст цих шкідливих речовин, що може статися з сучасною машиною при заправці таким паливом", - наголосив експерт.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як перевірити якість та справжність моторного масла, аби не купити підробку.