RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Відкрили ще один напрямок? Чому роспропаганда істерить про удар ЗСУ під Ізюмом

Збройні сили України активно ведуть контрнаступ у Харківській області і вже увійшли до міста Ізюм, яке з початку квітня було захоплено російськими окупантами.

ЗСУ зайшли до Ізюму, повідомив боєць Нацгвардії та екс-депутат Ізюмської міськради Микита Каракай.

"На залізничному ринку в місті Ізюм рашисти вийшли з білими прапорами. Крім того, ЗСУ звільнили Капітолівку та Оскол Ізюмського району", - повідомив він.

Водночас російські телеграм-канали масово повідомляють про початок боїв на підступах до Лимана. Зазначається, що імовірно ЗСУ перетнули Сіверський Донець і вирушили до сіл на околицях міста, вирішивши атакувати правий фланг Ізюмського угруповання ЗС РФ.

Український журналіст Андрій Цаплієнко зазначає: якщо наші, як стверджують рашисти, підходять до Лимана, то наступ пішов на Донецьку область. "Цікавий поворот", – пише він.

Харківські телеграм-канали зазначають, що по Лиману зараз працюють ЗСУ та окупанти почали відступати на Рубіжне та Сватове. "Ізюмське угруповання розбігається лісами, їх тупо валять із усього, що можна, у рашистів паніка, повно трупів", - пише ХС Харків.

У той же час народний депутат Олексій Гончаренко зазначає, що інформацію про атаку на Лиман ніхто з офіційних джерел, окрім російських пропагандистів, не підтверджує.

Проте інші інтригують. "Скільки хороших новин ви навіть не очікуєте. Терпіння, друзі, терпіння", - написав канал "Збройні Сили України. Війна з оккупантами".

Утім, як стало відомо, російські військові кореспонденти поспішно покинули Ізюм ще вдень.


У той же час російські військові аналітики оцінюють обстановку на Ізюмсько-Купянській ділянці фронту до кінця 9 вересня для себе як погану.

На Куп'янському напрямі ЗСУ встановили контроль над селами Чкаловське, Шевченка, Борівське та контролюють трасу Чугуїв — Куп'янськ до Грушівки, що дозволило перекинути техніку та артилерійські системи до лінії бойового зіткнення.

ЗСУ блокуватимуть резерви ЗС РФ у Куп'янську і намагатимуться основними силами обійти місто з півночі, просуваючись у напрямку Двореченського, припускають росіяни.

З півдня від Ізюму ЗСУ ведуть наступ з боку Вернопілля та Долини.

Зважаючи на все, командування ЗСУ посилить мобільні підрозділи на західному березі Оскола важкою технікою та спробує провести розвідку боєм оборони Ізюму з боку Гороховатки.

Крім того, окупанти очікують на удар ЗСУ на села Веселе та Куньє на Балаклійському напрямку.

Найближчим часом ЗСУ зроблять спробу наступу на Лиман із боку Райгородка. "Основна мета українського командування на ділянці - дійти до Оскольського водосховища та оточити російське угруповання під Ізюмом", - припускають військові аналітики з РФ.

На думку роспропаганди, ця ділянка фронту виглядає таким чином:

Але у російських телеграм-каналах вважають, що насправді ситуація на фронті катастрофічна. Адже окупанти брали Лиман, Балаклею, Куп'янськ аж два місяці, а втратили лише за два дні.

Наприкінці дня у своєму зверненні президент Володимир Зеленський повідомив, що у Харківській області захисники України взяли під контроль понад 30 населених пунктів.

Нагадаємо, 9 вересня стало відомо про підрив мосту через річку Оскол у Куп'янську Харківської області, який має стратегічно важливе значення.