RU  UA  EN

Субота, 5 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

5 жовтня

4 жовтня

3 жовтня

Всі новини

Контрнаступ ЗСУ у Харківській області: актуальна карта боїв в останні дні

З 1 вересня Збройні Сили України повернули під свій контроль понад дві тисячі квадратних кілометрів українських територій, зокрема завдяки активному контрнаступу в Харківській області, де на окремих ділянках російських окупантів відтіснили до держкордону з РФ.

Головний редактор сайту Цензор.нет Юрій Бутусов опублікував карти наступу ЗСУ за 6-10 вересня.

Станом на ранок 11 вересня ЗСУ визволили від ворожих військ Балаклію, Ізюм, Куп'янськ. Поблизу прикордонних населених пунктів Харківщини тривають бойові дії.

На мапі балаклійської наступальної операції видно, за якими напрямками українські військові відтісняли російських окупантів. ЗСУ контрнаступали на Балаклію, Ізюм, Куп'янськ, Лиман, Довгеньке, Вовчанськ і Великий Бурлук. Також українські захисники провели контрнаступальні атаки з Борової до адмінкордону з Луганською областю.

"Балаклійська наступальна операція. Масштаби та темпи наступу українських військ вражають. Для створення карти використані російські джерела та звільннння населених пунктів, які підтверджуються нашими відео", - написав Бутусов.

Крім того, з'явилася інформація про наступ ЗСУ із Сіверська у Лисичанськ і Сєвєродонецьк.

Також на мапі можна побачити лінію, з якої російське окупаційне військо відступало зі своїх позицій.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ЗСУ при контрнаступі захопили рідкісну бойову машину, яку залишили російські окупанти під час великої втечі.