RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Визволення Ізюма зірвало плани окупантів у Донецькій області - ISW

Збройні Сили України повернули під свій контроль Ізюм на Харківщині, що поклало край російському плану з окупації Донецької області. Ворог хотів використати дугу від Ізюма через Сєвєродонецьк, але зараз це не можливо.

Про це повідомили в Інституті вивчення війни (ISW).

Російське окупаційне військо планувало напад спрямований на захоплення Сєвєродонецька, Лисичанська, Слов'янська, Бахмута та Краматорська та продовження до західного кордону Донецької області. Наприкінці червня - на початку липня ворог тимчасово окупував Сєвєродонецьк і Лисичанськ, проте це стало кульмінацією виснажливої й ресурсозатратної кампанії, після чого окупанти майже не просунулися.

Разом з цим позиції росіян навколо Ізюма були загрозою для українських захисників Слов'янська і зберігали за окупантами можливість повернутися до наступу на північні ділянки дуги.

Наразі Збройні Сили України ліквідували цю загрозу - втрата окупантами Ізюма гарантує, що просування окупаційного війська до Бахмута або навколо Донецька не буде вирішальним, якщо взагалі відбудеться (шанси вкрай малі).

"Навіть захоплення Росією Бахмута, яке навряд чи відбудеться, враховуючи, що російські війська протягом кількох тижнів атакували крихітні навколишні поселення, більше не підтримуватиме якихось масштабніших зусиль для досягнення початкових цілей цієї фази кампанії (захоплення Луганської і Донецької областей, - ред.), оскільки вони не будуть підтримані просуванням підрозділів з Ізюму на півночі", - пояснили військові експерти.

У результаті успішних дій ЗСУ російські наступальні операції на Бахмут і в районі Донецька втратили будь-яке реальне оперативне значення для Кремля. Штурм Бахмута розтратить вкрай обмежену бойову ефективність окупантів.

Раніше "Апостроф" повідомляв, які території Харківщини ЗСУ визволили від російських окупантів.