RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Усі російські ганчірки знято: яскраві кадри зі звільненого Вовчанська

Українські воїни у звільненому від окупантів Вовчанську Харківської області замість російських повісили українські державні прапори.

Про це свідчать фото та відео, опубліковані у місцевих пабліках.

Зазначається, що у місті звідусіль лунає український гімн, а місцеві жителі радіють приходу Збройних сил України.

На кадрах - українські бійці очищають місто від символіки, яку за час окупації порозвішували російські загарбники.

"Вовчанськ. Легендарні кадри з міста. Вся російська ганчірка знята, у місті висять українські державні прапори. Іноді в машинах, що проїжджають, можна почути гімн України, місцеві радіють приходу ЗСУ. Місто було в страху від попередніх гостей, але зараз ситуація там зовсім інша - на відео", - йдеться у Telegram-каналі "Добрик. Live".

Фото- та відеофакти ще раз спростовують "вкиди" російської пропаганди, що нібито росіян вигнали з міста "війська НАТО" і україномовних військових практично немає.

Кілька днів тому на тлі контрнаступу ЗСУ на Харківщині росіяни втекли із території Вовчанська.

Також військові відзвітували, що новенький "тигр" противника заберуть на потреби ЗСУ. Його підрозділ ССО та місцеві партизани разом добули під час зачистки Вовчанська.

"На "тиграх" зазвичай пересувається ОМОН та елітні війська РФ. А тепер будуть наші бійці. Вони дуже раді такому заслуженому трофею", - йдеться у дописі.

Як повідомлялося, за даними Генштабу ЗСУ, станом на ранок 12 вересня ворог був вибитий з більш ніж 20 міст і сіл на сході України.