RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

"Кошмарити" не будуть: жінки офіційно отримали відстрочку від призову до армії

В Україні змінилася дата початку взяття жінок на військовий облік - з'явився текст наказу Міноборони про відстрочку обов'язкової постановки жінок до 1 жовтня 2023 року.

Відповідний документ опублікували на сайті VOBU.

Так, відповідно до наказу Міноборони обов'язкову постановку жінок відповідних спеціальностей на військовий облік відтерміновано на рік – із 1 жовтня 2022 року, як планувалося раніше, до 1 жовтня 2023 року.

Наказом №259 вносяться зміни до іншого наказу Міноборони - №35.

Нагадаємо, згідно з Наказом Міноборони, Головнокомандувач Збройних Сил України мав забезпечити взяття жінок відповідних спеціальностей та професій на військовий облік військовозобов’язаних з 01 жовтня 2022 року. Але, велика кількість невизначеності в нормативній базі, а також ситуація воєнного стану та імовірна заборона на виїзд за кордон жінок, після постановки на військовий облік, викликало багато обурення.

Таким чином, 6 вересня 2022 року Міністр оборони підписав відповідний Наказ, яким черговий раз відтермінували строк взяття жінок відповідних професій/спеціальностей на військовий облік ще на рік — до 1 жовтня 2023 року.