RU  UA

Ворог під Херсоном відчув снарядний "голод": коли ЗСУ перейдуть у наступ

Російські окупанти в Херсонській області відчувають дефіцит снарядів і перебувають у безвихідному становищі.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив військовий експерт Олег Жданов.

Як зазначив Жданов, зараз там точаться позиційні бої по всій фронтовій лінії. І хоча є окремі випадки, де вже російські солдати починають здаватися в полон (безпосередньо це було в районі Снігурівки), ЗСУ не поспішають на Південнобузькому напрямку йти в контрнаступ.

"Ми виснажуємо це угруповання, позбавляємо його боєздатності за рахунок контролю логістичних шляхів і за рахунок нанесення вогневого враження цьому угрупованню російських військ. Я нагадаю, що там – найбільше угруповання. Там біля 25 тисяч військовослужбовців російської армії. І тому там поспішати, я думаю, Генеральний штаб не буде – так як це було на Харківщині. Вже угруповання російських військ починає відчувати снарядний голод, паливний голод, і у них проблеми з моральним духом, тому що російські солдати чітко розуміють, що шляхів відходу з правового берега в них немає", - заявив Жданов.

Нагадаємо, у ході контрнаступу Збройних сил України в Харківській області російські окупанти кинули чимало бронетехніки, переважно гусеничної.