RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Виплата п'яти пенсій на звільнених територіях: у Кабміні пояснили нюанси

Деяким українським пенсіонерам обіцяють нарахувати пенсійні виплати за п’ять місяців. Йдеться про громадян, які проживали на окупованих територіях Харківщини.

Про це розповіла очільниця Міністерства соціальної політики України Оксана Жолнович в інтерв’ю "Українському радіо".

За її словами, таким громадянам весь час нараховувалися пенсії на спеціально відкриті рахунки в державному "Ощадбанку" через неможливість доставити пенсії Укрпоштою. Тепер люди можуть отримати суму за весь період окупації.

"Хто не скористався цими коштами та отримував їх через банк – ці гроші є на рахунку в банку. У будь-який момент, у будь-якому банківському відділенні чи банкоматі люди можуть зняти свої гроші. Якщо людина гроші отримувала через Укрпошту, а Укрпошта не могла доставити", - зазначила Жолнович.

Такі пенсіонери мають звернутися у відділення "Ощадбанку" з паспортом для дозавершення відкриття рахунку. Після цього вони зможуть зняти свої гроші.

Зараз в людей на деокупованих територіях не завжди є можливість дістатися у відділення чи до банкоматів, тож відомство закликало банки відновлювати свою роботу.

"Ми зараз активно пробуємо взаємодіяти з відповідними банками, щоб вони поновлювали роботу на тих територіях або розгортали якісь мобільні банкомати", - додала вона.

Нагадаємо, що раніше в ПФУ дали алгоритм, як змінити банк та адресу виплати пенсії онлайн.