RU  UA

Це просто агонія: боєць ЗСУ розповів, чим обернеться для Росії мобілізація карних злочинців

На тлі нестачі живої сили в російське окупаційне військо мобілізують злочинців, зокрема ними частково укомплектувати так званий 3 армійський корпус країни-терориста РФ. Однак такі вояки лише підривають залишки морального духу окупантів і послаблюють боєздатність ворога.

Про це в етері Апостроф TV розказав військовослужбовець ЗСУ Кирило Сазонов.

Військовому керівництву країни-агресора Росії складно збирати резерви живої сили для продовження повномасштабної війни. На роль "гарматного м'яса" воно продовжує мобілізувати ув'язнених росіян.

"Призив злочинців в армію не допоможе росіянам, хоча вони беруть туди навіть канібалів – одного такого буцімто прислали з однієї з зон Воронежа. У "зеків" інший підхід, вони не звикли стріляти в людей просто так – їм би пограбувати, помародерити і не ризикувати собою. Це все доводить, що резерви збирати окупантам дуже важко. Згадати хоча б той самий 3 корпус, який вони збирали як "добровольців" з кінця липня", - сказав Сазонов.

За його словами, порівнювати українських добровольців з російськими взагалі не можна, оскільки останні скоріше нагадують "притулок безхатьків останньої надії", тоді як воїни України стають справжніми героями, захищаючи Батьківщину.

"Щодо "зеків" – росіяни хваляться, що беруть з першою судимістю, є вікові вимоги, фізпідготовка, беруть колишніх воєнних злочинців, що підриває моральний дух", - зауважив військовий.

Крім того, залучення злочинців до окупаційного війська негативно впливає на боєздатність, адже вони не будуть воювати за імперіалістичні фантазії Путіна - для них існують інші пріорітети: мародерство, дезертирство, повне непідпорядкування режиму.

"Я не вірю в боєздатність таким чином укомплектованих підрозділів – кримінальники не підуть по-справжньому воювати за якісь ідеали, це просто агонія Росії, яка продовжує втрачати особовий склад і техніку, а брати нову нізвідки. Буде багато дезертирств, Росія отримає купу озброєних людей у себе на території, яким чхати на закон, і це для неї точно не значить нічого доброго. Дрібний "гопник" чи барига, навчившись стріляти і вбивати, стане набагато небезпечнішим для самої Росії, якщо виживе в Україні", - пояснив Сазонов.

Читайте також матеріал "Апострофа": Росіяни вже дійшли до дна, Путін кинув в Україну парадні армії - військовий експерт