RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Через масове підроблення документів: виїзд студентів з України обмежили - що відомо

В Україні з 14 вересня діють обмеження щодо перетину кордону студентами міжнародних ЗВО. Таке рішення спричинене масовою фальсифікацією документів.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в коментарі Фактам.

Вище військове керівництво країни ухвалило рішення про обмеження виїзду студентів за кордон.

"Наразі така категорія, як “студенти”, не може перетнути кордон на виїзд з України, допоки це не буде внормовано окремо рішенням уряду і не будуть внесені зміни в постанову №57", – сказав Демченко.

До 14 вересня могли перетнути кордон студенти, які вступили до іноземних вишів до початку повномасштабної війни. Це був виняток на прохання головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

"Від 14 вересня, за рішенням вищого військового керівництва, також прийнято рішення про відмову в перетині кордону і тим, хто навчався до 24 лютого. Зважаючи на те, що навчання вже розпочалося, ті, кому це було вкрай необхідно, вже мали можливість залишити межі України", - наголосив речник ДПСУ.

Одна з причин такого рішення - це фіксування прикордонниками численних підробовок документів на виїзд з України.

"Щоденно виявлялися особи, які намагалися використати підробні документи, зазначаючи, що вони є студентами, і в такий спосіб намагалися незаконно покинути межі України. За такі дії передбачена карна відповідальність, протягом місяця таких підробок могло бути виявлено сотні", – пояснив Демченко.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що батьки-одинаки мають право покинути Україну за наявності деяких документів.