RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Як змусити орхідею зацвісти у квартирі: перевірений рецепт для всіх видів

Щоб орхідея, яка може швидко зав'яти, часто та рясно цвіла на підвіконні та радувало очі своїм володарям, потрібно підтримувати оптимальну температуру, зволоженість повітря, доступ до сонця та не забувати поливати квітку. Також ефективним засобом для тривалого цвітіння орхідеї є рисова вода.

Про це повідомляє Ukr.Media.

Бувають випадки, коли орхідея не хоче цвісти, навіть якщо за нею правильно доглядають. У цьому допоможе рисова вода. У цьому розчині є багато корисних мінералів і вітамінів, які так необхідні квітці.

Для цього потрібно лише одну столову ложку рису та 100 мл води. Крупу потрібно замочити протягом доби, а потім зцідити воду в окрему ємність. З цієї ємності треба щодня брати по 1 столовій ложці для поливу орхідеї. Поливати таким розчином варто 15 днів поспіль. Але дуже важливо стежити за температурою цієї води - вонма має бути кімнатною. Від холодної води у квітки буде шок.

Раніше ми писали, що кімнатні рослини можна оживити не лише за допомогою суміші з бананової шкірки, використаної кавової гущі та яєчної шкаралупи – також можна стимулювати ріст, додаючи у воду при поливі трохи лимонної кислоти.