RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Виїзд чоловіків призовного віку з України: у чому проблема законодавства

Український уряд за весь час воєнного стану зазнає тиску громадськості з приводу можливого виїзду за кордон країни чоловіків, які не підлягають загальній мобілізації .

У Законі "Про порядок виїзду з України та в'їзду в Україну громадян України" не прописано обмежень для виїзду чоловіків навіть під час воєнного стану. У той же час, постанова Кабміну "Правила перетину державного кордону громадянами України" роз'яснює, кому можна залишати країну під час війни, проте не говорить про те, кому цього робити не можна.

Під вантажем усіляких петицій уряд неодноразово розширював список тих, кому можна виїжджати з України. Однак, "зеленого коридору" на виїзд немобілізовані чоловіки так і не отримали.

Тим часом, за оцінками експертів, за час вторгнення РФ в Україну, безробіття в нашій країні зросло з 10% до 30%, а близько 4,8 мільйонів людей втратили свої робочі місця. Точніше сказати складно, адже Укрстат із 24 лютого не веде досліджень на ринку праці.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа" "Заплатив і виїхав: чи потрібно відкривати кордони для чоловіків призовного віку"