RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Звозять людей з Росії: РФ боїться не набрати голосу "за" на "референдумі" у Херсонській області

Російські окупанти бояться не набрати потрібну кількість голосів на незаконному "референдумі" в Херсонській області, а тому в регіон активно звозять вихідців з РФ.

Про це "Апострофу" повідомила тимчасово виконуюча обов'язки мера Херсона Галина Лугова.

За її словами, мешканців Херсона дуже здивувало та насторожило сьогоднішнє звернення колаборанта Володимира Сальдо про "референдум". Паніка у людей від того, що скільки вже говорили про ці "референдуми", але їх бентежить саме те, щоб "сьогодні-завтра" треба приходити голосувати.

"Люди не налаштовані йти на "референдум". Вони говорили, що підуть лише в тому випадку, якщо орки прийдуть, стрілятимуть у ворота або вибиватимуть двері до квартир і приставлять дуло автомата до скроні. Тоді це інша ситуація. І людей бентежить, яким чином орки збираються провести "референдум", тому що основна частина населення туди йти не збирається", - говорив Лугова.

Тут є ще один момент: на сьогоднішній момент у Херсоні з'явилася помітна кількість освітлених вікон у багатоповерхівках, чого раніше не було. Під час спілкування з головами ОСББ, які залишаються вірними Україні, стало відомо, що у квартири заселилися громадяни Росії – це чути за їхньою вимовою.

"Їх перевезли туди цілими сім'ями. Це також підтвердила працівниця однієї з лікарень у місті, куди звернулася за допомогою російськомовна родина, не тутешня. Під час реєстрації вони заявили, що їм у місті видали ордер на квартиру", - наголосила Лугова.

У мерії Херсона вважають, що результати "референдуму" будуть намальовані за кількістю привезених людей, на яких розраховується це вкидання інформації.

"Пересічних громадян взагалі не інформують, як буде відбуватися "референдум". Але списки, які майорять певними прізвищами людей, зокрема, представниками місцевого самоврядування та тих, які займалися виборами, то певні прізвища зі списку, які задіяні у підготовці до "референдуму", нас не дивують. Я впевнена, що вони понесуть покарання та кримінальну відповідальність за те, що вони роблять", - резюмувала в.о. мера Херсона.

Нагадаємо, російські окупанти та їх посібники збираються провести "референдуми" на окупованих територіях України: орієнтовні дати - з 23 по 27 вересня. У свою чергу країни Заходу засудили наміри Росії відірвати від України її території.