RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

5 травня

4 травня

Всі новини

В Україні змінять порядок бронювання військовозобов'язаних: кого не забиратимуть на війну

Верховна Рада 305 голосами у першому читанні прийняла за основу законопроект №7687 щодо порядку бронювання військовозобов’язаних, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації, як і певні категорії жінок.

Про це поінформував народний депутат Ярослав Железняк.

Як повідомив обранець, згідно з документом, деякі військовозобов’язані громадяни можуть бути "звільнені" від мобілізації.

Їх можуть "забронювати" підприємства чи організації, де такі громадяни працюють, а саме:

  • в органах державної влади, в інших державних органах, органах місцевого самоврядування, у разі, коли це необхідно для забезпечення функціонування зазначених органів в особливий період;
  • на підприємствах, в установах і організаціях, яким доведено мобілізаційні завдання (замовлення), у разі, коли це необхідно для виконання доведених мобілізаційних завдань (замовлень);
  • на підприємствах, в установах і організаціях, які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт і надання послуг оборонного призначення для задоволення потреб армії;
  • на підприємствах, в установах і організаціях, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Віднесення суб’єктів господарювання до таких підприємств, установ і організацій здійснюється за критеріями та у порядку, встановленими Кабінетом міністрів. Кабмін також визначає порядок та критерії бронювання військовозобов’язаних на воєнний час, пояснив Ярослав Железняк.

Зазначимо, що документ повинен пройти у ВРУ друге читання, аби бути остаточно прийнятим. Після цього його має підписати президент України.

Нагадаємо, раніше ми писали, як офіційно отримати звільнення від мобілізації.