RU  UA

За "референдумами" може початися щось більш страшне: влада Херсона виступила з тривожною заявою

Незаконні "референдуми", про проведення яких оголосили на тимчасово окупованих територіях, – це інструмент впливу на внутрішній електорат росії. Утім не виключено, що слід за ним почнеться примусова мобілізація чоловіків, тому, за можливості, треба звідти виїжджати.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив радник міського голови Херсона Роман Головня.

"Я перед самим ефіром спілкувався з місцевими мешканцями. Вони не відзначають якихось процедур. Єдине, якісь папірці, їхні накази виходять, що буде скасоване навчання в школах, це потребує підтвердження. А так взагалі нічого по суті не відбувається, і я більше ніж упевнений, що не буде відбуватися. Це буде бутафорія, намальований якийсь результат. Навіть ті опитування, які вони оприлюднили, що 80% Херсонщини підтримує входження області до складу рф, – це повна маячня", - пояснив Головня.

За словами радника мера Херсона, ці цифри росіяни хочуть згодувати внутрішньому електорату, аби він підтримав мобілізацію.

"Це просто якісь намальовані цифри, які хочуть видати за волевиявлення мешканців Херсонщини для свого електорату, пушечного м'яса, росіян, яких вони планують відправити на забій в Україну для війни. Тому це чистого роду бутафорія, яка в такій суті і буде проведена, якщо буде проведена. Ми отримаємо на папірці цифри, які будуть виключно будуть для внутрішнього електорату, який буде змушений їх проковтнути і підтримати ту мобілізацію, яку оголосив кат путін", - наголосив він.

На всіх організаторів та учасників референдумів буде чекати відповідальність. Натомість тим, в кого є така можливість, треба виїжджати з окупованих територій до початку примусової мобілізації чоловіків.

"Перше: всі, хто буде брати участь в організації так званих "референдумів", будуть однозначно покарані. Друге: всі, хто будуть брати участь у цих так званих "голосуваннях", – на них аналогічно чекає кримінальна відповідальність згідно з законодавством України. Всім, у кого є можливість покинути окуповану територію, це потрібно зробити. Ми повинні розуміти, що за цими рішеннями, як ми бачили по так званих "ДНР-ЛНР", наступним кроком буде проведення мобілізації. Фактично цей процес прирівняний до знищення чоловічого населення, геноциду. Не виключено, що це може бути одним із інструментів і на Херсонщині", - резюмував Головня.