RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Ходитимуть будинками з військовими: стало відомо, як окупанти хочуть проводити "референдум" на Херсонщині

На території тимчасової окупованої Херсонської області планують створити "загони оборони", що будуть складатися з мирних громадян, які отримали "паспорти РФ", а референдум проводитимуть, обходячи домівки.

Про це в ефірі Апостроф TVрозповів депутат Херсонської облради Сергій Хлань.

За його словами, створення "добровольчих батальйонів" фактично означає часткову мобілізацію – мобілізуватимуть тих колаборантів, які мають російські паспорти, а їх не так багато.

Він наголосив, що більшість херсонців – дуже патріотичні і щойно у них буде зброя в руках, вони застосують її проти окупанта.

Також, Хлань прокоментував проведення "референдуму" з 23 по 27 вересня – його проводитимуть за будинковими обходами.

"В указі прописано, що члени виборчої комісії будуть ходити разом із військовими. Такий собі референдум під дулами автоматів. Уявіть, приходить до вас людина з військовим і питає, "так" чи "ні". Якщо "так", то все нормально. Якщо ні – вас зараз заарештовують і потягнуть у підвал. Ми розуміємо, що ніякого і опитування там не буде, тому що результати відомі заздалегідь. Вони їх навіть вже опублікували, 80%", - пояснив депутат Херсонської облради.

Проте, він зауважив, що днем раніше окупанти отримали потужну відповідь від ЗСУ, що розпочалась одразу ввечері після цих всіх подій дня.

"Ввечері була масована бавовна і в місті Херсон, головне управління ДСНС, де розміщували орки свою техніку, на заводі карданних волів, на заводі Петровського, біля Антонівського моста, де орки стягнули техніку, в Новій Каховці", - резюмував Хлань.

Раніше ми писали, що російські окупанти та їх посібники збираються провести "референдуми" на окупованих територіях України: орієнтовні дати - з 23 по 27 вересня. У свою чергу країни Заходу засудили наміри Росії відірвати від України її території.