RU  UA

Чому для ЗСУ важливо повернути контроль над Лиманом: полковник розкрив важливі деталі

Звільнення Збройними силами міста Лиман Донецької області, де російські окупанти вже перебувають у півокруженні, дасть можливість створити додаткові фактори загрози для російських військ, що діють на цьому напрямку.

Про це сказав полковник запасу ЗСУ Сергій Грабський в ефірі Апостроф TV.

"Ідеально було б знищити підрозділи росіян, які там знаходяться, якщо ми вийдемо і закріпимося там, то це для нас так само буде дуже важливим успіхом. Саме цей напрямок дає нам можливість планувати узгоджені дії, тобто якщо ми говоримо про Лиман і наступ на тому напрямку, говоримо вже про вихід на оперативний простір у Луганській області", - пояснив він.

Грабський додав, що в сукупності з можливим настанням від Куп'янська де закріпилися ЗСУ, і нижче за який річка Оскол досить широка і форсувати її важко, українські сили мають вигідні позиції для наступальних дій.

"Звільнення Лимана дозволить нам створити додаткові фактори загрози для російських військ, що діють на цьому напрямку. Тому для нас важливо просуватися на цьому напрямі і захопити якнайбільше територій", - резюмував полковник.

Як писав "Апостроф", згідно з висновками аналітиків американського Інституту вивчення війни (ISW), українські війська 21 вересня проривали російську оборону навколо Ямполя (південніше на схід від Лимана) і в самому Лимані.