RU  UA

ППО України унікальна: в Повітряних силах пояснили її особливість

Україна створила унікальну систему ППО, яка здатна протистояти ракетам третього тисячоліття. Це стало можливим не тільки через використання українського та західного озброєння, а й завдяки роботі наших військових.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Унікальна наша система тим, що її створили наші люди. Вона є унікальною тим, що ми протистоїмо ракетам третього тисячоліття, тобто випуску 10-го, 15-го, 18-го років, засобами ППО випуску 70-80-х років. Я маю на увазі комплекси "Бук-М1", С-300. Так само ті засоби, які в нас є сьогодні – це більше до піхоти – "Оса", так само і ПЗРК "Ігла". І додали лише до цього західні зразки: це Stinger, Starstreak та інші. Це теж переносні зенітно-ракетні комплекси", - пояснив Ігнат.

За словами речника Командування ПС ЗСУ, силова система це не лише стрілецька зброя і ракети, які збиваються. Це потужна система, яка поєднує в собі різні роди військ.

"Це і винищувальна авіація, яка входить в систему ППО держави, перехоплює цілі, це зенітно-ракетні війська та радіотехнічні війська. Далі це все було об'єднано в єдину систему управління та оповіщення. На даний час створено візуальні пости спостереження, мобільні вогневі групи, які розставляються по території нашої держави на певних загрозливих напрямках. Це створено для того, щоб хоч якось ефективно протистояти тим загрозам, які є сьогодні перед Україною. Завдяки тим людям, цьому людському фактору ця унікальна система ППО і існує. Її не вдалося противнику зруйнувати, знищити. В тому-то й полягає її унікальність, тому що наші люди, наші військовослужбовці спромоглися це зробити", - резюмував Ігнат.