RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У Міноборони озвучили втрати України на війні

За час повномасштабної війни Збройні Сили України втратили близько 9 тисяч воїнів. Це наразі не точна кількість, тому що підрахувати загиблих захисників Маріуполя неможливо.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр в інтерв'ю ютуб-каналу "ISLND TV".

Вона наголосила, що кількість втрат України у повномасштабній російсько-українській війні значно менші, ніж у країни-агресора Росії, завдяки майстерним і професійним діям української армії.

"Це не сотні тисяч. Слава Богу, що це не сотні тисяч. Озвучувалася цифра близько 9 тисяч кілька тижнів тому. Безумовно, у нас є Маріуполь, де ми до кінця не знаємо кількість загиблих. Це тисячі, але це точно не сотні тисяч... Якщо у них більше 50 тисяч, а у нас ми називаємо близько 9 тисяч, ну трішки зараз уже більше", - сказала Маляр.

Також вона наголосила, що 9 тисяч - це саме про загиблих військовослужбовців. Ця кількість не стосується цивільних, які загинули від дій країни-терориста Росії. Підрахунком загиблих мирних українців займається інше відомство.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що загальні бойові втрати ворога у повномасштабній війні складають 56 060 російських окупантів.