RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Виплата матдопомоги на деокупованих територіях: чому виникла проблема

У Харківській області триває виплата разової грошової допомоги мешканцям звільнених територій. Поки що з 200 000 місцевих жителів гроші отримали лише 2 000.

Про це розповіли у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Допомогу у розмірі 1200 гривень отримують мешканці звільнених населених пунктів Руські Тишки, Черкаські Тишки та Липці. Усього допомогу від Мінреінтеграції, Товариства Червоного Хреста в Україні та Укрпошти планується виплатити майже 200 тисячам осіб. Сьогодні ж гроші отримали 2000, зараз очікуються списки від решти громад, щоб здійснити виплати.

Читайте також: 2500 грн на місяць, але не всім: як отримати допомогу від Червоного Хреста

У відомстві нагадали про те, що перелік осіб складає відповідна територіальна громада та передає до обласної військової адміністрації. ОВА спільно з громадою перевіряє та затверджує списки, які можуть доповнюватися. Виплати здійснює Укрпошта.

"Наступний графік виплат у населених пунктах ДОТ складатиметься залежно від формування списків та ситуації безпеки в регіоні”, - повідомили у прес-службі Мінінтеграції.

Раніше ми повідомляли, що українці, які притулили переселенців, отримуватимуть удвічі більші виплати в рамках програми "Притулок" . Це стане можливим завдяки співпраці уряду із Товариством Червоного Хреста.