RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Потепління в Україні: коли почнеться і закінчиться "бабине літо"

Незабаром прохолодна й дощова погода вересня зміниться на довгоочікуване бабине літо. В Україну просуваються гарячі повітряні маси зі спекотної пустелі Сахари.

Про це повідомив народний синоптик Стас Щедрін для ТСН.

З початку нового тижня, з 26 вересня, в Україні прогнозується потепління. Особливо відчутним бабине літо буде на півдні країни, де стовпчик термометра вдень показуватиме до +29 градусів. Водночас на решті територій справжнє осіннє тепло прийде трішки пізніше.

Читайте також: Арктичний пейзаж: дивовижне фото засніжених Карпат посеред осені

ід 27-28 вересня та орієнтовно до 6-7 жовтня, тепле повітря накриє всю Україну. У цей період температурні показники коливатимуться від +13+15 ночами та +23+29 в денні години, в Криму навіть до +32. Дещо прохолодніше буде на півночі країни - там температура коливатиметься в межах +7 +10 в ночі, +14+17 днями", - спрогнозував синоптик.

Крім того, на початку жовтня українці відчують поступове зниження опадів, унаслідок чого в більшості областей переважатиме малохмарна й суха погода з "теплими" градусами температури повітря. Однак уже з другої декади жовтня в Україну повернуться прохолода, дощі й вітри.

Раніше "Апостроф" повідомляв, якою буде погода у жовтні. Місяць розпочнеться з приємної погоди, але потім усе зміниться.