RU  UA

Кремлю загрожує втрата цілей війни: куди кинуть мобілізованих росіян

У рамках мобілізації країна-окупант зібралася призвати до армії 1,2 млн людей. Але протести в Дагестані, відмова Чечні від мобілізації, розстріл військкома та інше вказує на те, що з розвитком аналогічних подій план мобілізації буде зірвано.

Про це військовий експерт Іван Якубець розповів в ефірі Апостроф TV.

На його думку, у РФ не зможуть набрати мільйон мобілізованих. Але те, що протягом місяця вони зможуть "нашкребути" 100, а може й 300 тисяч, можливо.

Читайте також: Нові успіхи ЗСУ на фронті та "майдан" у Дагестані: онлайн війни 26 вересня

"Ці малопідготовлені з'єднання та підрозділи вони можуть виставити на північний кордон з Білоруссю або в районі Сіверщини. І якщо вони зайдуть на нашу територію, ми будемо вимушені відволікати свої сили та засоби і це буде впливати на наші дії на східному фронті. Але, на мій погляд, насамперед вони будуть укріплювати мобілізованими східні та південні позиції. Вони будуть намагатися утримати Донецьку, Луганську та Херсонську області, щоб за ними був закріплений "коридор" на Крим і ми його не змогли відбити. Для них це важливо, тому що з втратою цього "коридору" вони втратять всі цілі війни. Але коли вони укріплять Донбас та південь, вони можуть розпочати дії і на інших напрямках нашого кордону", - поділився Якубець.

Як повідомляв "Апостроф", у місті Рузаєвка у Мордовії у вікно військкомату кинули дві пляшки із запальною сумішшю . Загорівся один із кабінетів, але пожежу загасили.