RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Побитий, але живий: ексклюзивні фото із прифронтового Слов'янська

Продовжується 216-й день повномасштабної війни Росії проти України: окупанти зазнають втрат на фронті, але продовжують обстрілювати населені пункти, які знаходяться в прифронтовій зоні. Не став виключенням і Слов'янськ на Донеччині.

Кореспондент "Апострофа" Роман Пєтушков зробив ексклюзивні фото із цього міста.

Ще влітку російські окупанти намагалися дійти до міста із Ізюмського напрямку, але зустріли рішучий опір Збройних Сил України, які не дали ворогові наблизитися до міста. Однак російські ракети та артилерія постійно били містом, тому в деяких районах є значні руйнування, а більшість будинків пошкоджені.

Наразі ЗСУ відкинули росіян від Ізюма, тому прорив чи захоплення Слов'янську вже не загрожує. Натомість, росіяни обрали улюблену тактику залякування нічними ударами ракетами С-300 по мирному населенню. Багато жертв вдається уникнути через те, що з міста виїхала значна кількість людей і в багатоквартирних будинках майже ніхто не живе.

Як зазначив наш кореспондент, перше враження від міста – це "безлюдність": на вулицях майже немає машин та людей, закрито більшість магазинів, банків, аптек та установ. У той же час працює місцевий ринок, хоча вибір продуктів тут і не великий, але основні потреби він задовольняє. Саме місто дуже чисте і охайне. Незважаючи на звуки роботи артилерії за містом, комунальники приводять його до ладу, прибирають опале листя та косять газони. У місті є електрика та централізоване водопостачання, а якщо щось пошкоджується під час обстрілів, то все швидко ремонтують.

Також у місті почали працювати маленькі заклади харчування, пекарні та навіть кафе. А ось щодо населення, то спілкуватися люди не дуже люблять. Тільки бажають, щоб швидше закінчилися ракетні обстріли. Щоб ЗСУ відкинули росіян ще далі і відбили Лиман на сході, чекають на нормалізацію життя.

Нагадаємо, кореспондент "Апострофа" провів три дні в гуманітарній місії Товариства Червоного Хреста України в Донецькій області та показав насичені будні волонтерів.

Читайте також: Пошкоджено або знищено практично все: як живе Ізюм після окупації - фоторепортаж.