RU  UA

Пощастить безногим та безруким: військовий експерт оцінив втрати мобілізованих у РФ

Мобілізовані до лав російських окупантів зазнають втрат на фронті - вижити вдасться небагатьом. Кому пощастить, ті зможуть повернутись додому без кінцівок.

Про це військовий експерт Юрій Федоров розповів у ефірі Апостроф TV.

За словами Федорова, половина мобілізованих загине у першому бою, бо не вміють воювати. Втрати можуть становити від 50 до 75% від загальної кількості відправлених на фронт з числа "мобиків".

"Є розрахунки економістів, які порахували за допомогою математичних моделей, взявши до уваги різні фактори, досвід бійців, динаміку втрат і дійшли висновку, що мобілізовані, які будуть кинуті на фронт у найближчі місяці, втратять від 50 до 75% убитих та поранених. Може ця модель не дуже точна, але мені здається цілком раціональна. Імовірність того, що ті мобілізовані, яких зараз везуть ешелонами на фронт, повернуться додому в чорному мішку, як мінімум 50%. А якщо пощастить, можна без ноги чи руки повернутися. Ось цих тисячі мобілізованих підвезуть на фронт, дадуть у руки автомат і скажуть: "Вперед у бій, за батьківщину за Путіна". І ось половина їх загине у першому бою, адже вони воювати не вміють", - заявив експерт.

Раніше "Апостроф" писав, що мобілізований у рамках часткової мобілізації російський солдат розповів, що їх відправляють воювати без будь-якої практичної і навіть теоретичної підготовки.

Читайте також: Психоз "могилізації": куди веде Росію Путін.