RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Як підтвердити пенсійний стаж без трудової книжки: українцям дали пояснення

Через повномасштабну війну деякі українці втратили свої трудові книжки або під час обстрілів та ракетних ударів вони були знищені окупантами, а для виходу на пенсію потрібно мати за спиною 29 років підтвердженого стажу .

У такому разі, як повідомляє ресурс "На пенсії", Кабмін затверджував порядок підтвердження робочого стажу для призначення виплат за відсутності належних документів.

За інформацією представника Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тараса Мельничука, підтвердити наявність трудового стажу можуть свідки, якщо відповідні документи відсутні у кількох випадках:

1. Через розміщення підприємства, установи чи організації на тимчасово окупованій РФ території України, в районі проведення бойових дій або на територіях громад, які розташовані в районі проведення воєнних дій або перебувають/перебували у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні).

Читайте також: На українців чекає збільшення пенсії у 660 грн: кому і коли підвищать

2. Якщо майно чи документи людини на території України пошкоджені чи знищені внаслідок військових (бойових) дій, за умови документального підтвердження ушкодження чи знищення майна чи документів.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", з 1 жовтня частина пенсіонерів отримає збільшені виплати .