RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Отримають не всі: українцям за межею бідності підвищили соцвиплати

В Україні планують збільшити рівень соціального забезпечення соціально вразливих груп населення – частина українців будуть отримувати соцдопомогу на 50% більшу від прожиткового мінімуму.

Про це заявила міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович, інформує "Пенсійний кур'єр" на Facebook-сторінці.

"Це буде ще один формат, який дозволить нам гнучко й дуже адресно підходити до забезпечення соціальних прав людей, не прив’язуючись до прожиткового мінімуму чи прив’язуючись не лише до нього", – розповіла Жолнович.

Читайте також: З 1 жовтня за розміщення переселенців платять вдвічі більше: скільки можна отримати

Вона наголосила, що мова йде про підвищення соціальної допомоги для окремих осіб, яка буде на 50% більшою за прожитковий мінімум. Але для отримання таких виплат є певні умови.

"Це збільшення стосуватиметься всіх категорій громадян у разі, якщо людина не може працювати з об’єктивних причин, якщо її сьогоднішній дохід не дозволяє забезпечувати базові потреби і якщо людина готова активно включатися до повернення собі економічної самостійності", – наголосила міністерка.

Нагадаємо, українцям, які виїхали за кордон через війну, можуть почати виплачувати таку ж соціальну допомогу, як і переселенцям, які залишилися в країні. В уряді розглядають питання щодо такої доцільності.