RU  UA  EN

Понеділок, 1 липня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 липня

30 червня

Всі новини

Чистимо чайник від накипу: ефективні способи та ознаки, що час це зробити

Як і скільки не очищай воду, все одно накип у чайнику, швидше за все, рано чи пізно з'явитися. Але це не так страшно, як може здатися, адже знаючи прості правила, її можна легко позбутися!

"Апостроф" розповідає, як упоратися з цією дрібною кухонною неприємністю.

Для початку важливо зрозуміти, що чистити чайник від накипу дуже важливо, тому що пити воду з побілілого чайника не корисно, хоч і не смертельно. Так, якщо ви випадково проковтнули кілька частинок накипу, серйозної шкоди здоров'ю не буде. Але постійно пити воду, закип'ячену в чайнику з накипом, не найкраща ідея. До того ж, накип погано впливає на матеріал, з якого виготовлений побутовий прилад, особливо не металевий.

Що ж робити, якщо ви помітили, що настав час чистити кухонного помічника, без якого не обходиться жоден осінній вечір?

Вилийте всю рідину з чайника, налийте в нього чашку оцту і залиште на пару годин або взагалі на ніч. Вранці добре промийте побутовий прилад.

Читайте також: Топ-3 перевірених способу позбавитися від накипу в електричному чайник

Після того як ви його ополоснули чистою водою, потрібно добре протерти поверхню чайника знежирюючим засобом для посуду зі щіткою з м'якою щетиною або неабразивною губкою. Не забувайте також очистити чайник зовні, протріть сухою ганчіркою або рушником.

Наповніть чайник водою, закип'ятіть її і вилийте. Це потрібно зробити, щоб переконатися, що в чайнику більше немає оцту чи миючих засобів.

Важливо не очищатися чайник регулярно, не чекати моменту, поки накипу стане дуже багато. Запобігти простіше, ніж лікувати, і побутової техніки це теж стосується. Регулярний ретельний догляд заощадить вам багато часу та зусиль.

Нагадаємо, раніше ми також розповіли, як очистити праску від накипу в домашніх умовах.