RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Коли краще готувати троянди до зими: поради щодо обрізування та укриття

Щоб троянди успішно перенесли зиму, слід не тільки вкрити їх опалим листям, але і своєчасно вживати заходів щодо боротьби з погрозами для квітів, а також подбати про добрива та виконати ще безліч завдань.

Про це розповідає "Апостроф".

Слід знати, що передчасне укриття троянд, герметичні споруди та пізніше використання підживлення може призвести до загибелі квітів. Серед ризиків садівники виділяють підвищену вологість, шкідливих гризунів та відсутність снігу взимку.

Також потрібно використовувати підживлення протягом усього сезону. Від холоду можуть страждати найбільше молоді пагони, а тому наприкінці сезону всі зусилля потрібно спрямовувати на гальмування росту троянд. Не слід вносити азот восени, а краще використовувати фосфор і калій, монокалій фосфат, золу розсипати під кущі.

Читайте також: Весною отримаєте квітучий сад: які квіти краще садити перед зимою

Якщо осінь посушлива, то рослина не встигне підготуватися до зими, а рясні поливи допоможуть інтенсивному розвитку, що не допустить визрівання. У разі сильно активного розвитку слід прищипнути верхівки.

Також важливо підгортати троянди, підсипаючи пісок навколо стебел для блокування розвитку плісняви та гнилі. Але не треба використовувати торф або тирсу - вона вологоємна і швидко з'явиться гнилизна. Гризунам подобаються пухкі матеріали, так що їх теж краще викреслити для підгортання. Також не слід підгортати квіти навесні відразу після потепління.

Раніше ми писали, що садівники дали головні поради, коли садити троянди восени, щоб їх не побили заморозки.