RU  UA

Окупанти на Херсонщині в паніці: налагоджують для втечі три переправи

Українські бійці продовжують працювати у Херсонському напрямку - російські окупанти нагнали свої інженерні підрозділи до Дніпра, налагоджують три альтернативні переправи в районі Каховської ГЕС, а також біля Антонівського моста.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань.

За його словами, при цьому рашисти прикриваються цивільними автобусами та вантажівками, користуються баржами, але всього цього не вистачає, ЗСУ успішно тримають переправи під вогневим контролем.

Читайте також: Окупанти можуть розпочати примусову мобілізацію у Херсоні: що відомо

Він також наголосив, що виїзд з окупованої території після фейкових "референдумів" заблоковано повністю – відтепер треба подавати електронною поштою копію всіх сторінок паспорта, свідоцтва про народження і військового квитка чоловікам і запрошення, куди людина виїжджає.

"Але на Херсонщині в багатьох населених пунктах нема інтернету, мобільного інтернету – тим більше. Незрозуміло, що робити тим, хто вже знаходиться на пунктах пропуску, а там зараз більше 1500 автівок, ситуація критична", - підкреслив Хлань.

Він також додав, що псевдореферендуми спричинили ще одну хвилю виїзду людей.

"Люди почувають себе в небезпеці та остерігаються примусової мобілізації, якщо не військової то трудової, адже окупанти ходять і переписують людей за місцем проживання. Тобто, бажаючих виїхати стало набагато більше, а окупанти всіляко блокують такі спроби", - підсумував депутат Херсонської обласної ради.

Раніше ми писали, як українцям врятуватися від примусової мобілізації в окупації.