RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Кожен вид має свої особливості: як правильно вибрати обігрівач на зиму

Через повномасштабну агресію Росії проти України громадянам нашої країни потрібно готуватися до важкої зими і запасатися необхідними товарами та продуктами. Чи не стали винятком і додаткові джерела тепла.

Про те, як правильно підібрати обігрівачі на зиму, повідомляє finance.ua.

Вибирати варто між електричними, інфрачервоними, газовими та олійними обігрівачами, а також газовими котлами, тепловими вентиляторами. Сюди ж можуть підійти буржуйки та генератори.

Читайте також: Найскладніший опалювальний сезон: українцям підказали лайфхак для успішного "подолання" зими.

Обігрівачі

Українці можуть купити електричні, газові, масляні та інфрачервоні обігрівачі. Їхня вартість може коливатися від 700 до 3000 гривень, а потужність – від 1 до 2,5 кВт. Вибір обігрівача залежить не лише від ціни, а й від розмірів житлової площі.

Котли та пічки

Окрім обігрівачів у будинках можна встановити печі-буржуйки та котли. Останні можуть використовувати газ, також є котли, які працюють на твердому паливі. При цьому варто пам'ятати про техніку безпеки під час встановлення, враховувати планування вашого житла (твердопаливні котли можуть бути встановлені тільки в приватних будинках, а ще знати про те, що газові котли не можуть працювати, якщо часті перебої з електропостачанням).

Генератори та вентилятори

Генератори не вимагають газу чи електрики, оскільки працюють на бензині чи дизельному паливі. Їхня вартість може коливатися від 15 до 25 тисяч гривень - для їх повноцінного використання потрібен відкритий простір.

У свою чергу, тепловентилятори не займають багато місця і швидко нагрівають приміщення. Вони ідеально підходять для маленьких кімнат і квартир, але зовсім не підходять для великих приміщень: до того ж сильно залежать від електрики.

Раніше "Апостроф" розповідав, що буде з комунальними тарифами під час найскладнішої зими для України.