RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Гнучкий графік та погодинна оплата: куди піти працювати жінці-пенсіонеру - топ вакансій

Пенсіонерам нелегко знайти роботу в Україні, але деякі роботодавці готові брати людей похилого віку. Літні жінки можуть працювати нянею, кондуктором і не тільки.

Про те, де можуть працевлаштуватись українські пенсіонерки, розповідає narabote.club.

Розкрійник (закрійник) тканин

Підійде тому, хто працював в ательє або просто вміє шити. Оплата вища, якщо є відповідний досвід. Потрібно буде вирізати деталі одягу за готовими лекалами (спідниці, штани, сукні, жакети та інше).

Няня, доглядальниця

Робота може бути погодинною, або за домовленістю. Часто її можна знайти через знайомих. Оплата, як і графік також залежить від конкретного випадку. Праця важка, але зазвичай добре оплачується.

Читайте також: Українкам на пенсії готові платити до 25 тисяч гривень на місяць: у чому суть вакансії

Контролер на прохідну

Зайнятість може бути як частковою, так і повною, від претендента потрібні пунктуальність, старанність, уважність. До обов'язків входить ведення журналу, перевірка перепусток. Іноді є необхідність відповідати на телефонні дзвінки та стежити за робочим регламентом.

Співробітник складу

Така робота часто погодинна, з гнучким графіком. Співробітник складу займається збором заявок та прийманням товару. Іноді потрібне знання комп'ютера на рівні впевненого користувача для оформлення заявок.

Кондуктор у громадському транспорті

Ця робота зазвичай позмінна і підійде пенсіонерці з міцним здоров'ям та нервами. Не кожна жінка в похилому віці може провести на ногах багато годин поспіль і бути привітною, уважною, а в кінці дня здавати касу. Натомість зарплату виплачують двічі на місяць.

Вахтер

У великих містах часто шукають жінок пенсійного віку для добового чергування в будинках, які зазвичай охороняються. Крім уважності та спостережливості, інших особливих навичок не потрібно.

Гардеробниця

Робота також не вимагає особливих навичок. Необхідна мінімальна уважність та комунікабельність.

Прибиральниця

Робота непроста, а оплачується не дуже високо. Вона також підходить тільки для фізично міцних жінок, а ось спілкування передбачає мінімум, тому комунікабельність не потрібна.

Раніше "Апостроф" публікував поради фахівців, як знайти роботу після 60 років.