RU  UA

Ситуація напружена, але контрольована: боєць батальйону "Свобода" про бої на Донбасі

В останні дні ситуація на Донецькому напрямку доволі напружена, оскільки російські військові стягнули багато техніки, посилились артобстріли.

Про це розповів в ефірі Апостроф TV молодший лейтенант батальйону "Свобода" НГУ Євгеній Оропай.

За його словами, противник активізувався у намаганні зайняти Бахмутський напрямок, це важливо для нього з огляду на те, що відкрилися б можливості підвозити більше боєкомплекту.

"Ситуація на Донецькому напрямку дуже напружена. За останні дні орки стягнули багато техніки, посилились артобстріли, якісь незрозумілі їх напади, вони пробують зайняти Бахмутський напрямок. Це зрозуміло: це важлива для них артерія, за допомогою якої вони зможуть підвозити ще більше боєкомплекту, щоб підійти ближче до наших пунктів і здійснити вже на нас контрнаступ", - зауважив боєць.

Попри все це, українські військові під час контрнаступальної операції тримають ситуацію під контролем.

Читайте також: У окупантів проблеми із матеріальним забезпеченням військ: вечірнє зведення Генштабу за 7 жовтня

"Не сказав би, що там якесь пекло, як було, наприклад в Сєвєродонецьку, та все одно тяжко. Хлопці тримаються іноді вимушені відходити від Зайцево, але ми максимально намагаємось утримати цей напрямок, адже розуміємо, що він для України дуже важливий", - додав Євгеній Оропай.

Нагадаємо, що Збройні Сили України продовжують звільняти українські території: російські прапори було зірвано у деокупованому селі Макіївка Сватівського району Луганської області.