RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Збій у роботі мобільної мережі: як покращити зв'язок за кілька хвилин - інструкція

Через масовані ракетні обстріли російськими окупантами більшої частини України, у багатьох регіонах спостерігаються перебої з мобільним інтернетом і з мобільним зв'язком. Якщо мобільна мережа раптом починає барахлити, необхідно використовувати інструкцію, завдяки якій операторам буде легше розвантажити мережі – так можна буде вчасно дізнатися про загрози обстрілу та отримати інші термінові оповіщення.

Про це повідомляє "Апостроф".

Так, більшість українців дізнаються новини за допомогою каналів новин у Telegram, Viber та інших месенджерах. Там же діляться дані про дислокацію окупантів та координують роботу волонтерів. Все це може перевантажувати мережу.

Читайте також: В Україні спостерігаються проблеми з мобільним зв'язком та інтернетом: що відомо

Щоб цього уникнути, необхідно:

  • підключатися до домашньої Wi-Fi мережі;
  • вимкнути функцію автоматичного завантаження мультимедійних даних на телефонах.

Це можна зробити, зайшовши в "налаштування" месенджера, перейшовши в "Дані та сховище" або "Медіафайли", потім відключивши опцію "Фонове завантаження", а в розділі "Через мобільну мережу" вимкнути "Автозавантаження медіа". Після цього можна буде самостійно вибирати, які фото чи відеоконтент завантажувати.

Крім того, рекомендується завантажити месенджери, які працюють без Інтернету. Оффлайн месенджери можуть зв'язуватися один з одним безпосередньо через вбудований вай-фай або блютуз. Цей спосіб називають Mesh або ніздрюватою мережею.

Раніше ми писали, що робити, якщо зник мобільний зв'язок.