RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Покров Пресвятої Богородиці: що робити дівчатам, щоб зустріти нареченого

Свято Покрови Пресвятої Богородиці має своє магічне значення для незаміжніх дівчат, адже саме в цей день можна попрохати у Святої про кохання.

"Апостроф" дізнався, як дівчатам прикликати своє кохання на Покрову.

До свята Покрови Пресвятої Богородиці можна зірвати траву аконіт, яку у народі знають як болиголов, цар-зілля, цар-траву, вовкобой, вовчий корінь, зозулині черевички, прикрит.

Читайте також: Схильні до жіночої магії: чотири чоловічі імені, власники яких перебувають у небезпеці

В Україні зареєстровано 19 видів аконіту, але варто пам'ятати, що більшість з них - отруйні. Ця рослина є одним із найсильніших оберегів на Покрову, яка не дозволяє наврочити й обертає всі погані думки проти самих заздрісників.

На Покрову, коли в Україні закінчувався період збору урожаю та основні роботи по господарству, зазвичай святкували весілля, ворожили на кохання та проводили обряди приманювання нареченого.

У ніч на Покрову незаміжні дівчата могли уві сні навіть побачити свого судженого. Тоді вони повинні були прокинутися якомога раніше і пов’язати рушник, вишитий своїми руками, на ікону Покрови. Після цього, як вважалося, дівчина вийде заміж.

Сучасним дівчатам, які мріють про кохання, можна піти до церкви і попросити Богородицю подарувати жіноче щастя. Найсильнішими іконами, до яких треба звертатися дівчатам, є зображення Богородиці-Оранти, Божої Матері "Троєручиці" та Покровська ікона. Перед іконою можна проговорити замовляння: "Богородицю, покрий землю сніжком, а мене – женихом".

Нагадаємо, що у Національному банку пояснили, як функціонуватиме банківська система 14 жовтня, тобто у День захисників та захисниць України, а також Покрову Пресвятої Богородиці, які випадають цьогоріч на п’ятницю.