RU  UA  EN

Неділя, 6 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

6 жовтня

5 жовтня

Всі новини

ЗСУ знищили найдорожчий танк Росії: відео

Під Бахмутом українські герої 93-ї бригади знищили найдорожчий російський танк Т-90М Прорив. Все більше російської техніки перетворюється на металобрухт на українській землі.

Про це повідомив на своїй сторінці у Telegram журналіст Юрій Бутусов.

Ця втрата дорого коштуватиме окупантам, так як ціна найсучаснішого танка РФ становить приблизно 2,5 млн дол, а вартість наймодернізованішої версії взагалі досягає 4,3 млн дол.

Читайте також: Це не фільм Сема Мендеса: Міноборони показало кадри позицій під Бахмутом

Т-90М "Прорив" у РФ розробили в рамках ДКР "Прорив-3". Це модернізована версія основного танка Т-90, що є модернізацією радянського танка Т-72. Нові танки оснастили принципово новою вежею та потужнішим двигуном. Бойові машини також отримали новий багатоканальний приціл, який забезпечує застосування озброєння у темну пору. На танк встановили протикумулятивні екрани та систему динамічного захисту "Релікту". Виробництва нових танків Т-90 у Росії більше немає, є лише модернізація старих бойових.

Т-90М важить 48 тонн, екіпаж – троє людей. Його середня швидкість на шосе становить до 70 кілометрів на годину, на ґрунтових дорогах - до 40. Потужність російського танка - 23 л.с/т.

Раніше окупанти сильно здивували військових експертів своїм дивним "ноу-хау", вони почали встановлювати дивні "куряки" на свої Т-90 "Прорив". Цей "мангал" в теорії повинен захищати верх танка від влучення ПТРК Javelin, а також французьких MMP та ізраїльських Spike, але це смішно та наївно.

Нагадаємо, раніше "Кракен" показав унікальні кадри бою за Куп'янськ – Вузловий.