RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Дощі зі снігом та потепління до +23: чого чекати українцям від погоди на цьому тижні

Погода в Україні з 17 по 23 жовтня буде мінливою. До кінця тижня очікується похолодання та дощі. Також 21 жовтня на сході країни прогнозується мокрий сніг.

Про це розповів кандидат географічних наук, синоптик Ігор Кібальчич на Мeteoprog.ua.

За його даними, з 19 жовтня розпочнуться дощі спочатку на заході та північному заході країни, а до вихідних уже опади випадуть на більшій частині України. Найсильніші дощі пройдуть на Лівобережжі країни.

Читайте також: Пік бабиного літа ще не настав: коли в Україні чекати на потепління

У понеділок, 17 жовтня, на території всієї країни опадів не буде, а вночі та вранці очікується туман. Вночі температура становитиме +2…-3 °С, у західних та південних областях +2…+7 °С. Вдень потеплішає до +12…+17 °С, на заході ближче до кордону +18…+23 °С.

У вівторок, 18 жовтня, також буде сухо. Вночі стовпчик термометра коливатиметься в межах +3…+8 °С, на сході, місцями у центральних областях та у Приазов'ї +2…-3 °С. День буде теплим, температура повітря становитиме +14…+19 °С, у західних областях до +23 °С.

У середу, 19 жовтня, вночі пройдуть невеликі дощі на заході та півночі країни, а вдень охопить центральні регіони та Харківську область. Водночас ніч буде теплішою за попередні дні, а саме +5…+10 °С, у південній частині та Приазов'ї +4…-1 °С. Вдень очікується +13...+18°С, на Одещині місцями до +21°С.

У четвер, 20 жовтня, вночі більшість областей України накриють невеликі дощі, а вдень така погода буде на півночі, сході та центральній частині з більш інтенсивними опадами. Вночі буде холодніше - з +3 до +8 °С, у центральних та південних областях +7…+12 °С. День також буде прохолодним - з +6 до +11 °С, у південній частині та на крайньому сході до +15 °С.

У п'ятницю, 21 жовтня, на сході пройде місцями мокрий сніг та дощ у нічний час та вранці, а на решті території буде сухо. На заході та півночі України вночі похолодає, температура знизиться до 0…-5 °С, а на решті +1…+6 °С. Вдень очікується +6…+11°С.

У суботу та неділю, 22 – 23 жовтня, можливі невеликі дощі на заході, а також в Одеській та Миколаївській областях. Температура повітря вночі становитиме +2…-3 °С, а вдень +8…+13 °С.

Раніше ми публікували прогноз погоди в Україні до кінця жовтня.