RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Є чіткий план: кому приготуватися до мобілізації в Україні

В Україні під час мобілізації забрати до армії вже зараз можуть тільки тих, хто має досвід участі у бойових діях. Це передбачено планом, який втілюють з самого початку вторгнення Росії.

Про це повідомив очільник Українського центру безпеки та співробітництва Сергій Кузан для Новини. Live.

Він розповів, що під час загальної мобілізації та військового стану поповнюють лави Збройних сил України для боротьби з противником військовозобов'язані чоловіки віком 18-60 років.

Читайте також: Українських студентів можуть призвати до армії: Арестович назвав причину

За словами посадовця, реалізується раніше ухвалений чіткий план мобілізації. Потреби у додаткових заходах у зв'язку з мобілізацією в Росії - немає. Також немає сенсу розробляти чи вводити щось іще.

"Режим поповнення резервів продовжує працювати у регулярному режимі і не припиняється восьмий місяць протистояння", - пояснив він.

Кузан зауважив, що ЗСУ насамперед потребують тих, хто має досвід участі у бойових діях. Не всіх, хто горить бажанням воювати, можуть забрати в армію.

"Не всі, хто хоче воювати, потрапляють під мобілізацію, адже є окремі запити на окремі спеціальності від Генштабу. Ми мали проблеми на початку мобілізації, але це зрозуміло, бо довелося залучати на війну величезну кількість людей терміново. Це не стало причиною паніки або додаткового залучення людей", – наголосив він.

Нагадаємо, що 18 жовтня Верховна Рада скасувала призов на строкову військову службу під час дії військового стану.